Terug naar Kalender

Flower Power Concert


Sat 25 May 2019, 20u00

Locatie: CC Gildhof Tielt Wie: Koor & Orkest

Op zaterdag 25 mei 2019 om 20u brengt Zanglust in CC Gildhof Tielt een concert onder de titel Flower Power. Twee solisten uit eigen rangen treden voor het voetlicht: trombonisten Bram Devlaminck en Wannes Bekaert. Zij zijn beiden laatstejaars leerlingen van de Tieltse academie, net als Sara Couvreur en Victor Desmet, die de presentatie zullen verzorgen! Koor en orkest staan onder leiding van Leen Van Hee en Bart Snauwaert.

Bloemen vormen de inspiratiebron voor dit concert: 50 jaar geleden veroverde Flower Power in een verfrissende golf de westerse wereld. Begrippen zoals Mei ’68, Summer of Love, All you need is love, Hippies, Woodstock zeggen u misschien iets? Stapte je onlangs mee op in de Marsen voor het klimaat? Is het Peace-teken jou niet onbekend? Dan ben je – misschien zonder het te beseffen – een nazaat van Flower Power. De jeugd- en popcultuur begon toen aan een opmars die nog steeds aan de gang is.

Zanglust put uit het rijke en gevarieerde repertoire uit deze ongemeen boeiende periode: The Beatles komen uiteraard ruim aan bod, maar ook gitaarwonder Jimie Hendrix, de evergreen “San Francisco” en de cult-musical “Hair”.
Bloemen inspireerden componisten ook door de eeuwen heen: een bloemlezing brengt ons o.a. bij Tchaikowsky (Bloemenwals) en het Tsjechische volkslied “Bude Vecer”. Solisten Bram en Wannes brengen de enig mooie “Pastorale” van Ewazen, een natuurevocatie voor 2 trombones en orkest. Ze doen dit in het kader van hun opleiding aan de academie. Sara Couvreur en Victor Desmet nemen ons in de presentatie mee in hun bloemrijke verbeelding!

Kaarten:

VVK
€12
ADD
€14
12-
€5