Terug naar Kalender

Nieuwjaarsconcert


Sat 06 Jan 2018, 20u00

Locatie: Mivalti Tielt Wie: Koor & Orkest

Nieuwjaarsconcert

Solisten:

Florence Vanquaethem, Simon Schotte,

Sofie Moors en Annemie Vercauteren, viool

Jan Maes, piano             

 

Op zaterdag 6 januari om 20u en op zondag 7 januari 2018 om 17u brengt Zanglust in de  Christian Vande Vyverezaal van Mivalti Tielt een dubbel Nieuwjaarsconcert. Twee solisten uit eigen rangen treden voor het voetlicht: violisten Florence Vanquaethem en Simon Schotte; zij krijgen het gezelschap van de gastsolisten Sofie Moors en Annemie Vercauteren (beiden op viool) en pianist Jan Maes. Antje Verstaen en Thibaut Braekevelt, 2 leerlingen woord van de academie, zorgen voor een eigenzinnige invulling van de presentatie! . Koor en orkest staan onder leiding van Leen Van Hee en Bart Snauwaert.

Het programma van deze feestelijke concerten biedt voor elk wat wils: een concerto van Vivaldi brengt lentekriebels zelfs in volle winter! Hiervoor zorgen vioolsolisten Florence Vanquaethem en Simon Schotte samen met hun leerkrachten Sofie Moors en Annemie Vercauteren. Florence en Simon spelen dit jaar hun eindexamen aan resp. de academie van Tielt en het conservatorium van Kortrijk. Dat deed ook pianist Jan Maes vorig jaar: hij vergast ons op een Nieuwjaaars-Party Piece in jazz-stijl.

Het orkest trekt deze feestelijke sfeer maar al te graag door in de beroemde Bacchanale uit de opera “Samson et Dalila” van Saint-Saëns. Het koor zet zijn beste beentje voor in een heuse Fanfare, om daarna 2 Russische volksliederen te brengen in een heerlijke versie van Rachmaninov. Daarna maken koor en orkest een muzikale reis te maken van zo’n 2000 km en 2000 jaar naar “The Prince of Egypt”. Uit deze overbekende Disney-prent brengen ze “When you believe” en “Deliver Us”. Met enkele liederen van Johan Verminnen geeft Zanglust tenslotte een klein voorsmaakje van het “Verminnen beKOORT Tielt”-concert dat de Tieltse koren in maart 2018 in de Europahal zullen brengen. Tussendoor wachten nog enkele muzikale verrassingen!

Voor de leden: zitrepetitie om 18u30

Kaarten:

VVK
€12
ADD
€14
12-
€5