Terug naar Kalender

Nieuwjaarsconcert


Sun 10 Jan 2016, 17u00

Locatie: St.-Jozefskerk Tielt Wie: Koor & Orkest

Zin om sfeervol het nieuwe jaar in te duiken?! Dan biedt koor en orkest Zanglust Tielt u de ideale gelegenheid op hun Nieuwjaarsconcert, met als thema “Once Upon a Wintertime”! Oorspronkelijk waren beide concerten gepland in CC Gildhof, maar door de gekende situatie worden ze verplaatst naar de Sint-Jozef Werkmankerk. Daar gaat eind april trouwens ook het volgende Zanglust-concert door.

Koor en orkest roepen de winterse sfeer op samen met 2 gastsolisten en 3 eigen solisten, waarvan 2 in het kader van hun artistieke studies:.Violiste Amelie Verhelle rondt dit schooljaar haar Masteropleiding af aan het conservatorium te Gent. Zij brengt het openingsdeel uit het wondermooie 1° Vioolconcerto van Max Bruch. Mirte Maes studeert af aan de Tieltse academie: zij koos voor de Elégie van Gabriel Fauré, waarin ze haar cello prachtig mag laten zingen. Ook hoornist Koen Vandewalle treedt voor het voetlicht in het klassieke Concerto voor 2 hoorns van Rosetti. Zijn mede-solist is zijn schoonbroer Luc Bergé, momenteel leraar hoorn aan het Conservatorium te Brussel en reeds 30 jaar één van de vooraanstaande hoornisten van ons land. Hij is actief op zowel historische als moderne instrumenten, en speelde zowel in orkestverband, kamermuziek en solistisch in binnen- en buitenland. Voor Zanglust een hele eer om met een solist met deze uitstraling te mogen musiceren!

Hij krijgt bovendien het gezelschap van de 2° gastsoliste, de jonge Tieltse mezzo-sopraan Liesbeth Roose. Zij studeerde aan de Tieltse academie dwarsfluit, klassieke zang en woord. Aan het Conservatorium te Brussel behaalde ze aansluitend in 2014 haar einddiploma in de afdeling Musical. Liesbeth laat zich bewonderen in uiteenlopende genres: ze opent met de song “Make You Feel My Love” van Bob Dylan, maar de voorbije jaren heel bekend geworden door de versie van Adele. Ze vervolgt met “You Raise Me Up”, waarin ze samen met koor en orkest de sfeer van het overbekende Ierse volkslied ”Oh Danny Boy” oproept. Hoogtepunt van haar optreden zijn 2 Medley’s waarin musical en filmmuziek hand in hand gaan: ze laat haar improvisatietalent bewonderen in 3 songs uit de film “Sister Act”. Zo mogelijk nog bekender zijn de nummers uit de recente Disney-film “Frozen”. Ken je “Do You Want to Build a Snowman” of ‘Let It Go” nog niet? Laat je dan meedrijven met de meeslepende uitvoering van Liesbeth, begeleid door koor en orkest. De prachtige vioolsolo hierin wordt gebracht door concertmeester Inge Van de Wiele.

 

Naast “Frozen” is de winterse sfeer ook heel duidelijk aanwezig in 2 poëtische werken van Edward Elgar voor koor en orkest: “The Snow” en “Fly Singbird”. Het orkest trekt de poëzie door in “J’y suis jamais allé” uit de film “Amélie Poulain”. De opening van het concert sluit aan bij het vorige Zanglust-concert “Orgelfront”,waarin Wereldoorlog 1 centraal stond. Dit keer worden enkele populaire liederen gebracht uit de verschillende landen die een hoofdrol vertolkten in de Groote Oorlog. Het bekendste is ongetwijfeld “It’s a long way to Tipperary”, waarvan zowel de originele Engelse versie als een aangepaste versie van de Vlaamse frontsoldaten gezongen worden.

 

Zanglust hoopt dat het programma van dit 13° Nieuwjaarsconcert mag bekoren, en nodigt iedereen dan ook vriendelijk uit!

Er zijn helaas geen kaarten meer te verkrijgen voor 9 en 10 januari in Tielt. U kan het concert nog op 16 januari vanaf 20 uur beluisteren in de St.-Blasiuskerk in Lendelede. Kaarten (10 euro – 2 euro korting als Gezinsbondlid) te verkrijgen via elslagae@telenet.be.

Kaarten:

VVK
€12
ADD
€14
12-
€5