Vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 oktober 2022

Logo Vlaanderen verbeelding werkt

Met de steun van de Vlaamse Gemeenschap brengt
Koninklijk Koor en Orkest Zanglust,
in de O.L.V. kerk in Tielt:

Naar Compostela, De Musical

Tekst, compositie en regie: Geert Vermeersch
Orkestratie: Jan Cherlet
Regie: Severine Van Compernolle
Dirigent: Bart Snauwaert

(De online kaartenverkoop start vanaf 15 augustus 2022)

Affiche Naar Compostela, de musical

Het verhaal

“Naar Compostela” vertelt het verhaal van de veertiger Johan, getrouwd met Esther en vader van een dochter van dertien. Een fatale verliefdheid doet hem inzien hoe uitgeblust hij is en hij belandt in een diepe depressie.

We volgen zijn weg doorheen de psychiatrische instelling waar hij in terechtkomt en hoe hij in een zoektocht naar liefde en hoop de tocht naar Compostela aanvat: de Camino naar Santiago.

Het project

Sinds Zanglust op 15 oktober 2021 groen licht kreeg voor een subsidiebedrag van de Vlaamse overheid voor wat volgens de beoordelingscommissie “een mooi, ambitieus musicalcreatieproject met een interessant thema” was, stonden we te popelen om aan de slag te gaan. Corona zette evenwel een domper op de feestvreugde. Sinds 2022 wordt er achter de schermen druk gerepeteerd door zowel het 120-koppige koor en orkest als de solisten, acteurs en figuranten. Het persmoment van 28 maart en de “Save the date“-teaservideo betekenden het echte startschot.

De musical “Naar Compostela” wordt gebracht in de passende omgeving van de Onze-Lieve-Vrouwkerk in Tielt. Het wordt een unieke creatie met gebruik van de nieuwste professionele technieken voor licht, projectie en geluid.

De uitwerking gebeurt samen met de partners: Theater Malpertuis, Kliniek Sint-Jozef Pittem, SAMW Tielt, Pastorale eenheid Sint-Jakob Tielt-Pittem, het Vlaams Compostelagenootschap en met ondersteuning van Stad Tielt.