Naar Compostela, De Musical

KKOZanglust Naar Compostela, De Musical Affiche

Vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 oktober 2022 – Onze-Lieve-Vrouwkerk Tielt

Tekst, compositie en regie: Geert Vermeersch
Orkestratie: Jan Cherlet
Regie: Severine Van Compernolle
Dirigent: Bart Snauwaert

Tickets & praktische info

De online ticketverkoop is gestart op 21 augustus om 12u. Tickets kosten € 16.

  • Extra parkeergelegenheid op loopafstand: aan Aldi (enkel via uitrit) en aan Campus De Reynaert
  • Drankjes (met drankkaart) tijdens de pauze en na de voorstelling
  • Koptelefoon voor iedere toeschouwer voor de beste geluidservaring

Het verhaal

“Naar Compostela” vertelt het verhaal van de veertiger Johan, getrouwd met Esther en vader van een dochter van dertien. Een fatale verliefdheid doet hem inzien hoe uitgeblust hij is en hij belandt in een diepe depressie.

We volgen zijn weg doorheen de psychiatrische instelling waar hij in terechtkomt en hoe hij in een zoektocht naar liefde en hoop de tocht naar Compostela aanvat: de Camino naar Santiago.

Het project

Sinds Zanglust op 15 oktober 2021 groen licht kreeg voor een subsidiebedrag van de Vlaamse overheid voor wat volgens de beoordelingscommissie “een mooi, ambitieus musicalcreatieproject met een interessant thema” was, stonden we te popelen om aan de slag te gaan. Corona zette evenwel een domper op de feestvreugde. Sinds 2022 wordt er achter de schermen druk gerepeteerd door zowel het 120-koppige koor en orkest als de solisten, acteurs en figuranten. Het persmoment van 28 maart en de “Save the date”-teaservideo betekenden het echte startschot.

Op 21 augustus om 12u is de ticketverkoop gestart via de links hierboven.

Op Tweede Pinksterdag waren de Zanglustleden al vroeg uit de veren om de volledige musical te doorlopen. De perfecte leidraad voor de zanger-acteurs om tijdens de zomervakantie aan het oefenen te blijven. Hierbij een voorproefje voor wat komen gaat …

De musical “Naar Compostela” wordt gebracht in de passende omgeving van de Onze-Lieve-Vrouwkerk in Tielt. Het wordt een unieke creatie met gebruik van de nieuwste professionele technieken voor licht, projectie en geluid.