Naar Compostela, De Musical

Op vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 oktober 2022 werd, door Koninklijk Koor en Orkest Zanglust, de Musical “Naar Compostela” uitgevoerd. Dit gebeurde in de passende omgeving van de Onze-Lieve-Vrouwkerk in Tielt. Het werd een unieke creatie met het gebruik van de nieuwste professionele technieken voor licht, projectie en geluid.

Tekst, compositie en regie: Geert Vermeersch
Orkestratie: Jan Cherlet
Regie: Severine Van Compernolle
Dirigent: Bart Snauwaert

Het publiek was vol lofbetuigingen in de reacties: “puur, ontroerend mooi, beroerend, pakkend, aangrijpend, hartverwarmend, kippenvel, genieten, een belevenis, een boodschap van hoop … “.

Met alle solisten, acteurs, regisseur, dirigent, koor en orkest en vele medewerkers willen wij alle toeschouwers dan ook bedanken voor hun massale aanwezigheid! We wensen jullie net zoals de pelgrims een “Buen Camino!”, een goede tocht, en hopen op een spoedig terugzien!

Een smaakmaker in beeld en geluid vind je hieronder of via Youtube .

Naar Compostela de Musical

Het verhaal

“Naar Compostela” vertelt het verhaal van de veertiger Johan, getrouwd met Esther en vader van een dochter van dertien. Een fatale verliefdheid doet hem inzien hoe uitgeblust hij is en hij belandt in een diepe depressie.

We volgen zijn weg doorheen de psychiatrische instelling waar hij in terechtkomt en hoe hij in een zoektocht naar liefde en hoop de tocht naar Compostela aanvat: de Camino naar Santiago.

Het project

Logo Vlaanderen verbeelding werkt

De realisatie van dit musicalproject was mogelijk dankzij de belangrijke financiële steun als Bovenlokaal Cultuurproject vanwege het departement Cultuur, Jeugd en Media van de Vlaamse Gemeenschap.

De subsidieaanvraag werd namelijk in oktober 2021 goedgekeurd met de quotatie “uitstekend”. Men verwijst hierbij naar het diverse maatschappelijke karakter, de professionele insteek en de waardevolle partnerschappen met Theater Malpertuis, Kliniek Sint-Jozef Pittem, SAMW Tielt, Pastorale eenheid Sint-Jakob Tielt-Pittem, het Vlaams Compostelagenootschap en de ondersteuning van Stad Tielt.