Onze leden

Bart Snauwaert, dirigent

Bart Snauwaert

Onze dirigent Bart Snauwaert begon zijn muzikale carrière aan de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord in Tielt en was van meet af aan spelend lid bij Zanglust. Later behaalde hij het hoger diploma fagot en kamermuziek o.l.v. I. D’Haese aan het Koninklijk Muziekconservatorium in Brussel. Daar behaalde hij eveneens een eerste prijs harmonie en contrapunt o.l.v. R. D’Haene. Sinds 1996 is hij directeur van de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord in Tielt. Daarnaast is hij spelend lid van houtblaaskwintet Quintessens, en actief als freelance-(contra)fagottist. Sedert begin 1987 is Bart Snauwaert dirigent van het Koninklijk Koor & Orkest Zanglust.

Leen Van Hee, dirigente ad interim

Leen startte haar muzikale loopbaan aan de plaatselijke muziekschool te Meulebeke, en vervolgde deze aan de academies van Tielt, Izegem, Waregem, Brugge, Lier en Gentbrugge waar ze met grootste onderscheidingen de diploma’s van Klassieke Zang, Hobo en Koordirectie wist te behalen. Daarnaast verdiepte ze er zich in diverse andere instrumenten, orkestdirectie, kinderkoor, muziekgeschiedenis, harmonie, schriftuur, dictie, voordracht en toneel. Aan het conservatorium van Maastricht, bij prof. Ludo Claesen, behaalde ze de titel van ‘Master of Music Choir Conducting’, with minors in Orchestra en Childrens Choir Conducting, met het judicium ‘Cum Laude, with Distinction’ en felicitaties van de jury.
Leen is al ruim 30 jaar werkzaam aan de academie voor muziek en woord Tielt, waar ze coördinator is en les geeft aan de allerkleinsten in de richting Podiumkriebels. Sinds eind de jaren ’80 is Leen actief binnen het Koninklijk Koor en Orkest Zanglust in Tielt, waar ze naast hoboïst en althoboïst ook mededirigent van koor en orkest is.
Van 2013 tot 2022 was ze dirigent van het Koninklijk Koor Crescendo uit Meulebeke.
Leen is ook bestuurslid van Koor&Stem West-Vlaanderen, waar ze o.a. het zingen met kinderen coördineert.
Als zanger kan je Leen aan het werk zien en horen bij o.a. het Kortrijks Vocaal Ensemble.
Leen is ook freelance coach & interim dirigent voor koor en orkest, en met ‘BeVaH’ organiseert ze diverse kunst- en cultuuractiviteiten voor jong en oud.
Sinds maart 2023 neemt Leen de fakkel van Marleen Annemans over bij Laidos Waregem.

Het bestuur

Het huidig bestuur van Zanglust bestaat uit 8 leden: Leen Brandt, Lieve De Craemer, Renaat De Craemer (secretaris), Steven De Vrieze (penningmeester), Françoise Tyberghien, Koen Van De Walle, Henk Verbrugghe en Philippe Vindevogel (voorzitter).

… en de hele Zanglust-familie!

Zanglust tijdens Orgelfront

Met de Zanglust familie zorgen we, met onze meer dan 130 musici voor een indrukwekkende bezetting. Een 4-stemmig koor met een 70-tal zangers, en een symfonisch orkest met een 65-tal spelende muzikanten: strijkers en harp, hout- en koperblazers, slagwerk.