Terug naar Kalender

Nieuwjaars Fiesta!


Sat 04 Jan 2014, 20u00

Locatie: CC Gildhof Tielt Wie: Koor & Orkest

Alle kaarten zijn uitverkocht. Er zijn geen reservaties meer mogelijk.

Zin om sfeervol het nieuwe jaar in te duiken?! Dan biedt koor en orkest Zanglust Tielt u de ideale gelegenheid op hun tweejaarlijks nieuwjaarsconcert, dit jaar onder het motto “NieuwjaarsFIESTA!” Op zaterdag 4 januari 2014 om 20u staan 50 zangers en 50 orkestleden klaar op het podium van CC Gildhof voor een muzikale ontdekkingstocht naar Latijns-Amerika o.l.v. Bart Snauwaert en Leen Van Hee. Naast koor en orkest zijn vocale en  instrumentale solisten uit eigen rangen te horen. Er zijn ook Special Guests! De klas samenspel strijkers van de Tieltse academie o.l.v. Sofie Moors zijn van de partij, en voor de presentatie zijn Celestien Verhelle en Gauthier Desmet te gast.

Lang voor de ontdekking van Zuid-Amerika door Colombus leefde er reeds een sterke muzikale cultuur in wat wij nu Latijns-Amerika noemen. In de voorbije eeuwen werd dit continent niet enkel een smeltkroes waarin mensen van allerlei komaf met mekaar versmolten, maar waar ook muziek van verschillende culturen leiden tot nieuwe springlevende en warmbloedige muziekgenres. Uit deze rijke en onuitputtelijke  bron stelde Zanglust een programma samen waarbij je moeilijk stil kan blijven zitten: El Condor Passa kent iedereen in de versie van Paul Simon, maar voor de originele Inca-versie uit Peru moet u bij Zanglust zijn!  Andere populaire traditionals zoals “La Cucaracha” en “La Bamba” brengen ons van Mexico tot in Brazilië, waar we niet alleen kennis maken met de onterecht onbekende opera-componist Gomes. We lopen ook vooruit op de wereldbeker met de “Voetbalgavotte” van de onlangs overleden Belgische componist Vic Nees. Uitperu3 030eraard mag de Argentijnse Tango van Astor Piazzolla niet ontbreken: in twee van zijn meest bekende werken “Oblivion” en “Adios Nonino” horen we telkens 2 solisten aan bod komen. Basgitarist Alex Feys en hoorniste Liesbet Verbrugghe studeerden vorig jaar af aan de Tieltse academie, terwijl violiste Lindsey Desmedt en cellist Tore Snauwaert dit jaar hun eindexamen afleggen. De cello’s laten het publiek wegdromen bij de bekende Aria van de Braziliaan Villa-Lobos. Klap op de vuurpijl worden 6 delen uit de prachtige film “The Mission”, waaruit koor en orkest  de magistrale muziek van Morricone brengen, terwijl het orkest afsluit met een weergaloze warmbloedige “Danzon” van Marquez.
Als Europese tegenhanger staan het Neujahrslied van Schumann en Adiemus van Jenkins op het programma, dit laatste met 3 jeugdige zangeressen in solo: opnieuw Liesbet Verbrugghe samen met Lotte Verstaen en Marieke Snauwaert. Als hulde aan haar onlangs overleden voorzitter Els Maes sluit Zanglust het concert af met “Gente di mare”.

De presentatie is in handen van Celestien Verhelle en Gauthier Desmet. Ook zij zijn laatstejaars aan de Tieltse academie in de woordafdeling, zowel voordracht (bij Els De Pauw) als toneel (bij Els Trio). Ze zorgen voor een verrassing, want ze brengen enkele poppen mee die hen nu en dan in de rede zullen vallen… Een verrassing wordt ook het optreden van de klas samenspel strijkers van de academie van Sofie Moors: benieuwd hoe zij het publiek aan het dansen zullen brengen!

 

Kaarten:

VVK
€12
ADD
€14