Terug naar Kijk & Luister

Herinnering aan Els


06 Sep 2013

Els Maes

Het begin van een nieuw seizoen van de vereniging was in 2013 hoogst ongewoon.

Er was allereerst het zeer indrukwekkende ‘Herinneringsmoment’ van Els dat op vrijdagavond 6 september een heel groot publiek naar de St.-Pieterskerk bracht.

Het was geen ‘concert’. Of wel? Hoe kan men een bijzonder ingetogen moment met sterk aansprekende poëzie afgewisseld met indrukwekkende muziek anders noemen.

Els heeft dat zo gewild, samen met Philippe. Zanglust heeft die wens graag ingewilligd. Niet zo maar. De sfeer kon er niet om liegen. Als een dergelijke massa mensen in een overvolle kerk tot een onwaarschijnlijke stilte in staat is, dan is er iets speciaals gebeurd. Dat heeft het publiek dus zeer goed aangevoeld. Bart wist met koor en orkest de juiste sfeer te wekken.

De leden van Zanglust hebben dit voor ‘hun’ Els met een ongeziene inzet en met een zeer gespannen wil tot perfectie tot stand gebracht. Voor Els. Natuurlijk!

Het bracht voor de meeste mensen de krop in de keel en de emoties waren dan ook erg duidelijk merkbaar. Niemand kon er aan ontkomen.

Onvergetelijk hoe we Els op deze manier hebben uitgeleide gedaan op een moment dat ze alles betekende voor Zanglust waarvoor ze zich altijd met heel haar hart en ziel heeft ingezet. Met een ongeziene energie en werkkracht.

Zeker als het om concerten ging, maar evengoed als er plezierige evenementen op stapel stonden was ze onweerstaanbaar in de weer.

Ze was werkelijk een échte ‘voor’zitter, die voor de vereniging alles deed wat in die functie vervat ligt. Onnavolgbaar. Vastberaden.

We deden haar dan ook waardig uitgeleide met een terechte bijzondere dank, zoals uit het herinneringsmoment die avond is gebleken.

Zij zal bij ons allen steeds in onze herinnering gebeiteld blijven.

De sterke vrouw die ons na een oneerlijke strijd te vroegtijdig moest verlaten.

Maar zeker wel over ‘haar’ vereniging zal blijven waken.

 

Paul Van de Wiele

verslaggever