Terug naar Kijk & Luister

Herinnering aan Maddy


11 Jun 2014

Maddy Langeraet

Maria Magdalena Langeraet …

Neen, zo kenden we haar niet in Zanglust. “Maddy” drukt veel getrouwer en sympathieker uit hoe ze in de vereniging actief was.

Als we Maddy niet hoorden zingen, dan hoorden we haar minstens praten. Trouwe zangeres in Zanglust: hoe houd je het anders 62 jaar vol in een koor, als het niet heel diep in de genen verankerd zit. Het is een koor-carrière om U tegen te zeggen, en die niet evident is. Met ervaring in alle genres die de vereniging ooit aan durfde.

Ze was er al te graag bij als er leutige toestanden waren in Nieuwjaarsconcerten. Maar ze was evengoed een gewetensvol koorlid met maximum inzet als er ernstige muziek moest vertolkt worden. Nooit sloeg ze een feest over waar ze vaak mee de motor voor de ambiance was : ik hoor het haar zeggen : “ik jeune mij” als er plezier gemaakt werd of als er te lachen viel.

Het enthousiasme van Maddy was niet te schatten, maar was vooral heel aanstekelijk voor al wie in Zanglust met haar aan de slag was. Samen met haar Tony vormde ze een uniek stel: muzikanten zoals je ze niet zo vaak meer ontmoet.

Er valt een leemte in het koor, en in heel Zanglust. Want Maddy was Zanglust. In haar bijzijn kon men geen kwaad woord over de vereniging kwijt want het was haar vereniging. Haar Zanglust.

Er zal een pijnlijke leemte blijven die altijd aan haar zal doen denken.

 

Dank u wel, Maddy.

Je was een voorbeeld

Je was benijdenswaardig enthousiast

Je was mee het hart en de ziel van het koor

Je was uniek.

We zullen je blijven missen.

 

Paul Van de Wiele

Rouwbericht Maddy

Foto's